Planera inför ett bröllop

Ett bröllop kräver en hel del planering, både när det gäller enklare varianter och större bröllop. Det kan lätt kännas överväldigande med allt du ska komma ihåg och i vilken ordning du ska göra allt. Som tur är behöver det inte vara fullt så rörigt som det vid första tanken kan verka vara.

Om du börjar med att lista de mest väsentliga delarna av både ceremoni och bröllopsfest, kan du sedan fundera på allt från dukning till val av blommor, meny och musik. När allt finns uppspaltat är det enklare att få grepp om allt och sakta men säkert se en plan utformas.

Bröllopsbudget och plats

Innan tankar och idéer skenar iväg är det en god idé att bestämma vilken budget du har möjlighet att planera utifrån. På så vis har du en trygg utgångspunkt och blir inte drabbad av stressfulla överraskningar. När väl din budget är satt är det dags att gå genom listan på de viktigaste punkterna.

Inbjudan och viktiga detaljer

Vilka ska bjudas in? Färdigställ inbjudningslistan och skicka ganska tidigt en uppmaning till gästerna att boka datumet. Själva inbjudningskortet med mer information om ceremonin kan skickas ut senare, men helst inte senare än sju veckor innan bröllopet och be gärna om svar senast en månad innan så att det finns gott om tid för ändringar.

Nu är det alla små men väldigt viktiga detaljer kvar. Vilken atmosfär ska bröllopet ha? Detta bestäms med allt från vilka blomarrangemang och vilken musik som spelas, till vilken mat som serveras och hur dukningen ser ut. Några viktiga detaljer är att också ordna med eventuell transport och övernattning om det finns behov av detta.