Att tänka på när man köper nagelprodukter på nätet

Att gå och fixa naglarna på salong kan bli dyrt i längden. Som tur är finns det en mängd produkter för hemmabruk som gör det enkelt att hålla naglarna i toppskick på egen hand. För den som vill shoppa nagelprodukter är nätet en riktig skattkammare. På nätet kan man nämligen hitta alla produkter som proffsen på salongerna använder och mer därtill.

I webbshopparna finns allt från nagel-stickers och små stenar som appliceras på naglarna med lim, till schabloner för att måla mönster på naglarna och ett enormt utbud av nagellack och verktyg av olika slag. Innan du köper något online bör du dock googla på produkten och läsa recensioner från tidigare köpare. På så sätt kan du undvika tråkiga överraskningar.

Gellack – inte bara på salong

En av behandlingarna som många tror att man måste gå till en salong för att kunna göra är manikyr med gellack. Gellack är en särskild sorts nagellack som härdar med hjälp av UV-ljus och när den härdat så sitter den som berget. Detta har gjort gellack-manikyrer omåttligt populära, då de ofta kan hålla i flera veckor utan att behöva bättras på.

Skaffa en egen UV-lampa

På nätet finns en uppsjö av gellack och UV-lampor för hemmabruk. Även om en UV-lampa kan kosta en del i inköp, så är det en investering som snabbt lönar sig med tanke på hur mycket det kostar att göra en gellack-manikyr på salong. Tänk på att välja en lampa som är godkänd enligt alla säkerhetsföreskrifter och var noggrann med att läsa bruksanvisningen.

Nagelvård och och nagelband

På nätet finns det ett betydligt större utbud av nagelvårdsprodukter och verktyg för manikyr än vad det finns i butikerna. Ett bra tips är att även investera i verktyg för nagelbandsvård, såsom en bra nagelbandsstång och orangepinnar, för att forma nagelbanden. En vårdande olja för nagelbanden är också en bra investering som både ger friskare nagelband och mer välmående naglar.