Mer info om årets fotbolls-VM!

I sommar är det äntligen dags för VM i fotboll igen. Detta är förstås något som de allra flesta ser fram emot och särskilt fotbollssupporters i Sverige då även det svenska laget har kvalificerat sig. Runtom i hela världen är det stort firande och fotbolls-VM är dessutom något som många vill uppleva live.

Fotbolls-VM kan vara mycket underhållande och spännande att följa även om ditt favoritlag inte deltar eller om du helt enkelt inte är särskilt förtjust i fotboll i sig. Du kan exempelvis betta på matcherna men turneringen är överlag nervkittlande då det bjuds på spännande matcher med lag fyllda av världsstjärnor. Turneringen har en tendens att bjuda på flertalet skrällar, så du som gillar att satsa pengar på matcherna har med andra ord chansen att vinna stora summor om du har turen på din sida. Har du satsat pengar på en match så blir den dessutom nästan lika spännande att se på som en match där ditt favoritlag spelar.

Lagen som kvalificerat sig

Själva turneringen äger rum i Ryssland med start den 14 juni. Finalen spelas den 15 juli. Turneringen består av 8 grupper med 4 lag i vardera, alltså 32 lag sammanlagt. Grupp A består av Ryssland, Egypten Saudiarabien samt Uruguay. Grupp B utgörs i sin tur av europamästarna Portugal, Marocko, Spanien, och slutligen Iran. I grupp C finner vi Frankrike, Peru, Australien och Danmark, medan grupp D innehåller Island, Argentina, Nigeria och Kroatien. Efter grupp D kommer grupp E, och den består av Brasilien, Costa Rica, Schweiz, samt Serbien. Grupp F utgörs i sin tur av världsmästarna Mexiko, Tyskland, Sydkorea och Sverige. Näst på tur kommer grupp G med Panama, Belgien, England och Tunisien, och sist men inte minst grupp H med Senegal, Polen, Japan och Colombia.