Olika typer av föräldraskap

I dagens samhälle har där dykt upp mycket om fotbollsmammor, curlingföräldrar med mera. Men vad betyder dessa termer egentligen? I dessa två delar kommer du kunna läsa om vad hur dessa begrepp används dagens samhälle, vad de betyder och vad de innebär.

Helikoptermamma

Att vara en helikoptermamma, eller en helikopterförälder, menas med att man alltid är där. Lite som att man svävar över barnens huvud, och övervakar deras liv extremt noga.

Tigermamma

Termen tigermamma används för de föräldrar som är väldigt strikta eller krävande. De som pushar och pressar sina barn till att vara akademiskt lyckande och alltid vara bäst

Fotbollsmamma

Termen fotbollsmamma hänvisar till de kvinnor som spenderar en stor del av sin tid med att transportera sina barn, som är i skolålder, till barnens sportaktiviteter och andra fritidsaktiviteter.

Crunchy mom

Denna typ är en mamma som strävar efter att leva ett naturligt liv. De är förespråkare för exempelvis naturlig födsel, ingen vaccination och tygblöjor.

Curlingföräldrar

Denna sortens förälder vill att dess barn ska slippa uppleva några sorters hinder i sin tillvaro. De vill helst att deras barn ska få bästa möjliga förhållande för att förbli barn.

Bomullsföräldrar

Dessa har en tendens att vara överbeskyddande över sina barn. Vad som än kan tänkas vara farligt, oavsett om det är sjukdom eller deras säkerhet.

Så nog finns det många olika föräldrar och givetvis kan gubben i familjen helt klart vara en fotbollsmamma.