Trenders påverkan

I en allt mer eskalerande livsstil påverkar trender mer än vad som kanske är hälsosamt. Och det gäller inte bara mode utan inom allt från bilar till datorer. Se bara med smartphones. En väl fungerande mobile byts ut för att det inte är årets modell, detsamma gäller för datorer och andra tekniska lösningar. Det bevisar verkligen att vi lever i ett slit och släng-samhälle där konsumtionen styr det mesta.

Att mode har haft sina säsonger och där årets kollektion har presenterats på catwalken har förekommit i många år men ville man hänga med i modet så överlevde fjolårets modeller oftast ytterligare en säsong. Det tog längre tid mellan cyklerna när något kom tillbaka, till exempel de utsvängda jeansen från 70-talet eller 40-talets rockar med enorma axelvaddar.

Nu spinner hjulen så mycket fortare och det i en tid när vi är medvetna om miljön och hur vår jord mår. Så trender påverkar inte bara oss som personer, utan i allra högsta grad hela vår planet. Kanske är dags att skapa en trend där personlighet och egen unik stil styr istället. Där folk vågar säga nej till nyheter och trender som egentligen inte behövs mer än för företagens egen vinst. Våga vara unik!