Campingsemester i Europa

Vill du ha lite mer äventyr under ledigheten eller en solsäker campingsemester, samtidigt som du upptäcker nya platser i Europa? Då kan du ta husbilen eller tältet med dig ner på kontinenten där det finns flera tusen campingställen att välja bland. Camping är populärt i Europa och är ett bra sätt för hela familjen att upptäcka nya platser och få naturupplevelser. På vägen ner kan du enkelt ta färjan från Helsingborg eller Trelleborg och hamna direkt i Danmark eller Tyskland, båda är stora favoriter bland svenskar på väg ner i Europa. I Tyskland finns gott campingar med höga betyg med aktiviteter och sevärdheter nära campingen som passar utmärkt även om du reser med barn.

Priserna varierar beroende på om du väljer en camping med alla tänkbara faciliteter eller en enkel camping vid stranden eller i någon bergskedja. Polen och Ungern är billiga campingländer med ett snittpris på 20 euro/natt för en plats, medan du i populära Italien kan få spendera 40 euro för en attraktiv campingplats nära Medelhavet eller någon av sjöarna i norr. Men Italien anses ändå vara ett av de bättre campingländerna där du kommer nära både storslagen natur och fina stränder med ett behagligt klimat och god lokal mat.

Även Frankrikes campingplatser är populära för svenskar då de erbjuder bra service och du får en chans att komma nära fransk kultur. Här kan du dessutom både slå upp tältet på Rivieran och hitta en camping vid Atlantkusten med möjlighet till surfing.

Är du ute efter något nytt så finns det några länder som blir alltmer populära att campa i och är Albanien, Kroatien och Montenegro, alla med fantastisk natur och gästvänlighet.

Det enda du behöver tänka på inför Europatrippen är att ha ett internationellt campingkort samt ID-handlingar och bankkort som gäller i utlandet. Annars gäller samma utrustning som för vid en campingsemester i Sverige. Är ditt mål södra Europa kan du även skippa de varmaste kläderna under sommarhalvåret.