Dags att måla om

När du ska välja en inomhusfärg att måla med ställs du inför flera val. Gör du rätt i att välja den absolut dyraste färgen? Eller går det lika bra med den billigaste varianten? Läs vidare så går vi kort igenom några punkter som kan vara bra att tänka på.

Olika typer av färger är lämpliga för speciella områden beroende på vad det är du ska måla. Till exempel används inte samma färg till ett tak i vardagsrummet som till badrumstaket. Olika målarfärger används också beroende på vilket material det är du ska måla på. Kom även ihåg att grunden bör vara jämn.

Genom att välja rätt inomhusfärg säkerställer du att resultatet blir bra. Det har gjorts studier som visar att lågprisfärgerna inte håller samma kvalitet som märkesprodukter. I butikerna får du kolla på en färgkarta om du är osäker på vilken kulör du vill ha. Säkrast är att köpa hem en burk och provmåla en mindre yta.

Tänk på vilken glans du vill ha, ljusinsläppet, vart du har lampor, vilka övriga kulörer du har i rummet och om färgen du funderar på passar till inredningen. Att ta hjälp av proffsen i butiken alternativt prata med någon du känner som jobbar i måleribranschen är bäst om du vill vara på den säkra sidan.