Vad är fillers och vad kostar det?

I dagens samhälle blir vi konstant utsatta för reklam och meddelanden om hur slät hy man bör ha, hur man tar bort rynkor smidigast samt hur vi ser piggare ut med enkla husmorsknep. Sociala medier har skapat en explosionsartad ökning av detta fenomen. En av de vanligaste behandlingar som det görs reklam för överallt är den effektiva fillersbehandlingen, som kan släta till hyn, reducera fina linjer samt förstora och förminska somliga kroppsdelar. Men vad bör du veta innan du testar fillers, vad finns det för risker och vem får utföra en behandling? Häng med för att lära dig allt du behöver veta!

Vad är fillersbehandling?

Fillers är en skönhetsbehandling som blir allt vanligare på marknaden idag. Det är ett preparat som innehåller hyaluronsyra, en syra som faktiskt förekommer naturligt i kroppen. Denna syra minskar med åren och därmed utformas rynkor och fina linjer. I en fillersbehandling tillsätter man därför mer av denna syra. Hyaluronet sprutas in i underhuden genom en ytterst smal nål, vid de områden du vill släta ut. De klassiska ställena är pannan, skrattrynkorna samt ”arga rynkan” mellan ögonen. Med rätt mängd (ml) och med en kunnig utövare blir resultatet naturligt och det är ytterst svårt att märka att ett ingrepp har utförts.

Utövare, priser och risker

Allt fler salonger och kliniker erbjuder behandlingar med fillers och då inte enbart för rynkor och fina linjer, utan också i kosmetiskt syfte där man vill förstärka eller förminska något naturligt drag i ansiktet. De enda som får göra en fillersbehandling är legitimerade läkare eller sjuksköterskor, då preparatet är svårt att få till rätt utan utbildning och erfarenhet. Tänk på att alltid fråga kliniken om diplom eller licens för att du ska slippa bli missnöjd. Rådfråga alltid kliniken gällande priser innan behandlingen eftersom priset varierar beroende på område och klinik. Risker finns alltid och de få som finns med fillers är blåmärken och svullnader.