Språk och ord

Jag tycker det är himla intressant med ord! Svenska var ett av mina favoritämnen i skolan och även ett av mina bästa. Språket är så givande och kan verkligen få en att känna sig levande. Det beskriver så mycket; saker, känslor, tankar; såväl konkreta som abstrakta. Jag skulle kunna skriva en bok om tankar jag har om språket men jag ska försöka inte göra det precis just nu.

Det som är spännande är när människor ser ord på olika sätt. Hur man kan se “rutiner” på olika sätt, hur man kan se “diskriminering” på olika sätt, hur man kan se “hen” på olika sätt, och hur man kan se oändligt många ord på olika sätt. Det är intressant! Det är liksom bäddat för missförstånd men när man är överens så är man mer i samförstånd än någonsin!

Sen har jag på senaste tiden funderat kring innebörden av ordet “feminist” och vilket synsätt på världen man faktiskt ställer sig bakom. Om det handlar om vem som har mest makt i världen har jag kommit fram till att Jag tycker att maktbollarna könen emellan är lika stora, alternativt nästan omöjligt att räkna storleken på. När det handlar om vilken av könen som är Norm kan jag stå för att mannen är det. När det handlar om jämställdhet tycker jag självklart att det ska vara jämställt mellan könen. Lika mycket rättigheter, ansvar och frihet. Jaja… vi får se vad jag i slutänden definierar mig som. Jag behöver inte definiera mig, men jag tycker det är kul, och att det finns flera fördelar med att faktiskt göra det.

Mitt favoritord är: Kärlek