Jämföra långivare på nätet

Alla har vi kanske hamnat i en situation där vi behövt ett lån snabbt, kanske när något oförutsett har skett. Detta är något som kan hända alla någon gång i livet och det finns många olika långivare att välja mellan. Hur kan du då avgöra vilken som är den bästa långivaren för dig? Det finns en hel del saker som kan vara bra att tänka på innan du bestämmer dig för var du vill låna pengar. Ännu viktigare är valet av långivare ifall du till exempel har en gammal betalningsanmärkning som spökar eller en inkomst som inte är från fast tjänst.

Låneförmedlare

En väg att gå är att anlita en låneförmedlare till hjälp. En låneförmedlare är ett företag som tar emot din ansökan och sedan vidarebefordrar den till flera olika långivare. På så sätt kan du få fler än ett erbjudande vilket gör att du enklare kan se vilket lån som är mest fördelaktigt för dig. Om du har en eller flera betalningsanmärkningar blir sannolikt räntan högre, men den kan skilja sig en del mellan olika långivare och med hjälp av en låneförmedlare får du en bättre översikt. Dessutom tas endast en kreditupplysning på dig istället för en för varje långivare du ansöker hos.

Andra sätt att jämföra långivare

Du kan också på egen handkolla upp olika långivare och vilka villkor de har för att ge lån. Detta är information som är enkel att hitta. Det kan dock ta ett tag då det finns många långivare att välja mellan. Varje långivare brukar ha ett antal grundvillkor gällande inkomst, betalningsanmärkningar och ålder med mera. Det är endast du som vet vilken långivare som fungerar för dig eftersom du är den som vet hur din ekonomiska situation ser ut. Det kan också vara en fördel att söka via en långivare som inte tar kreditupplysning via UC då det hjälper till att hålla din kreditvärdighet högre.