Dags att förbereda sig med myggnätsfönster

I Sverige sitter vi instängda i våra bostäder under en stor del av året. Därför är det naturligt att vi vill njuta av frisk luft under våren och sommaren. Under den varma årstiden vill de flesta av oss få in så mycket frisk luft som möjligt i bostaden. Det finns dock ett problem, med den friska luften kommer också myggor. Om du monterar myggnätsfönster kan du vädra utan att få in myggor.

Äldre modeller av myggnätsfönster

Myggnätsfönster var ganska vanliga i bostäder förr i tiden men de äldre modellerna av myggnätsfönster var varken vackra eller särskilt användarvänliga. De kunde bestå av ett löst fönster som monterades innanför det vanliga fönstret under sommaren. En annan modell är ett öppningsbart myggnätsfönster med aluminiumram. Denna typ är mer praktisk och användarvänlig än ett löst myggnätsfönster, men vacker är den inte. Idag finns det betydligt bättre lösningar.

Moderna myggnätsfönster

Den nya typens myggnätsfönster är ett myggnät som enkelt monteras i fönsterkarmen. Detta nät sluter helt tätt och inga myggor kan ta sig förbi det. När du inte vill använda myggnätet skjuter du det åt sidan och myggnätet veckar ihop sig. Denna typ av myggnätsfönster är helt osynligt när du inte använder det. När du öppnar fönstret drar du för myggnätet på samma sätt som ett skjutfönster och slipper myggor i rummet.