Anlita flyttfirma – att tänka på

Alltfler väljer att anlita en flyttfirma för att få hjälp med sin flytt. Detta är ofta en mycket bra idé då det brukar kunna bespara en både tid och bekymmer. Det finns dock vissa saker som man bör tänka på när man anlitar en flyttfirma. Innan man skriver kontrakt med flyttfirman är det bra att gå igenom vissa frågor med dem så att man slipper obehagliga överraskningar på själva flyttdagen.

Först och främst bör man såklart be om en offert och den skall vara så detaljerad och precis som det bara är möjligt. Kan man så är det alltid att rekommendera att man tar in offerter från flera olika firmor så att man kan jämföra priser och villkor och välja den som är den bästa för ens egna förutsättningar och behov. Dessa faktorer kan ofta skilja sig mycket mellan olika flyttfirmor.

Tänk också på att alltid ta reda på exakt vad som ingår i priset för flytten. Detta gäller kanske främst när det kommer till flyttkartonger och material för emballering. Hos vissa ingår detta medan andra flyttfirmor vill att kunden själv ska skaffa materialet för flytten alternativt köpa det av dem, men då är det en kostnad som tillkommer utöver kostnaden för själva flyttarbetet. Dessutom är det viktigt att meddela flyttfirman om man har något i bohaget som är extra ömtåligt eller behöver speciellt emballage.

Kontrollera också alltid att flyttfirman har de rätta försäkringarna ifall att olyckan skulle vara framme under flytten. Alla seriösa flyttfirmor har naturligtvis detta men det är alltid bra att försäkra sig om att allt står rätt till så att man vet vad det är som gäller. Är man osäker så går det som kund bra att be om att få se papper på att det finns en försäkring och vad den täcker.