Samlar du på samurajsvärd som hobby?

samurajsvärd

Om du är intresserad av att samla samurajsvärd finns det många fördelar med att köpa en replik. Dessa vapen är mycket detaljerade och autentiska och kan till och med hittas i butiker i ditt närområde! Den största fördelen med att köpa en kopia är bekvämligheten med att handla online, eftersom du inte behöver lämna hemmet för att köpa en kopia. Du kan enkelt jämföra priser, läsa recensioner och hitta det perfekta svärdet för din budget.

Det bästa sättet att välja ett replika samurajsvärd är att lära sig mer om japansk historia. Det är möjligt att hitta en högkvalitativ sådan, med en rimlig prislapp. Det finns flera typer av svärd att välja mellan. De vanligaste är jintachi, som är böjda blad med stadiga skidor. De är en symbol för styrka och en stolt samurajs kraft.

Bland de många stilarna av samurajsvärd är en kopia av Heshikiri Hasebe ett utmärkt sätt att lära sig om den japanska samurajens historia. Dessa blad kan vara så stora som två meter långa och kan kosta allt från $550 till $24.000, beroende på storleken. Vissa repliker är gjorda med traditionella tekniker och har en rik historia av äkthet.

En katana är ett populärt val för en samlare. Denna typ av samurajsvärd är gjord av ett hållbart stål och bärs ofta av samurajer. En katana är också ett utmärkt val eftersom den har en stark hamon temperamentlinje. Oavsett om du väljer att köpa en kopia eller en riktig, se till att den kommer från en ansedd källa.

En jintachi är ett vackert samurajsvärd. Svärdsmeden som tillverkade jintachi heter Hasebe och hans namn är ingraverat på bladet. Det är en 108-centimeters kopia av den berömda Heshikiri, och handtaget är täckt med röd tråd. Jintachi är ett populärt svärd, och det är ett bra val för samlare.

Det finns många olika typer av samurajsvärd, och var och en är unik. De bästa har dock den rätta kombinationen av hållbarhet och design. Jintachien är en kopia av svärdet som används av Oda. Om du är intresserad av att lära dig mer om dessa forntida samurajer, är det värt att kolla in PA Knives. Du kan till och med starta en samling baserad på ditt historiska favoritsvärd.

Oavsett om du är intresserad av att samla autentiska svärd eller samla på kopior av samurajsvärd, kommer en kopia säkerligen att ge dig spänningen och spänningen i originalet. Medan katana anses vara den viktigaste av de två, är en wakizashi det kortare svärdet. Om du är intresserad av att köpa en wakizashi är det bäst att spendera lite extra pengar på en katana och en wakizashi. Om du är mer intresserad av att samla samurajsvärd måste du dock titta på en ninjakanji.